У вересні місяці фахівцями Державної екологічної інспекції у Миколаївської області було проведено перевірку Виробничо-торговельної фірми «ВЕЛАМ» товариства з обмеженою відповідальністю (далі – ВТФ «ВЕЛАМ»).

Основним напрямом діяльності підприємства є виробництво нетканих матеріалів і виготовлення з них матраців та спальних аксесуарів – наматрацників, ковдр і подушок. Виробничі потужності ВТФ «ВЕЛАМ» розташовані на одному об’єкті за адресою: м. Миколаїв, вул. Троїцька (Кірова), 67.

Станом на час проведення планової перевірки встановлено, що фірмою не подається до Держекоінспекції у Миколаївській області щоквартальний звіт по спожитим та відпрацьованим мастилам (оливам), що виникають в процесі роботи підприємства, що є порушенням Постанови КМУ від 17.12.2012 №1221 «Деякі питання збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив)» (із змінами, внесеними згідно Постанови КМУ від 25.11.2015 №1198).

До адміністративної відповідальності за ст. 82-1КУпАП було притягнуто одну посадову особу підприємства на суму 85 грн.

З метою усунення виявлених порушень зафіксованих під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища керівнику ВТФ «ВЕЛАМ» надано припис щодо його обов’язкового виконання.

 

Посилання