У вересні місяці фахівцями Державної екологічної інспекції у Миколаївської області було закінчено перевірку Миколаївського управління магістрального аміакопроводу державного підприємства „Укрхімтрансаміак”.
Основними напрямами діяльності МУМА ДП „Укрхімтрансаміак” є здійснення транспортування аміаку російського та українського походження трубопровідним транспортом через територію України ( Дніпропетровська область - 170,3 км., Херсонська область – 29,2 км., Миколаївська область – 159,6 км., Одеська область – 84,7 км.); здійснення відпуску рідкого аміаку з роздавальних станцій згідно з укладеними договорами; здійснення діяльності щодо забезпечення безаварійної та безпечної експлуатації аміакопроводу.
Під час проведення планової перевірки МУМА ДП “Укрхімтрансаміак” відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції було виконано інструментальні виміри на 4 пересувних джерелах викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, 3 з яких на вміст оксиду вуглецю та вуглеводнів у відпрацьованих газах (паливо – бензин); 1 джерело на димність відпрацьованих газів (на дизельному паливі). Вміст забруднюючих речовин відповідає нормам ДСТУ 4276:2004 та нормам ДСТУ 4277:2004.Під час проведення перевірки встановлено, що МУМА ДП „Укрхімтрансаміак” не подається до Держекоінспекції у Миколаївській області щоквартальний звіт по спожитим та відпрацьованим мастилам (оливам), що є порушенням ст. 17 Закону України «Про відходи», п.6 Постанови КМУ від 17.12.2012 №1221 «Деякі питання збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив)». 
За результатами перевірки до адміністративної відповідальності за ст. 82-1 КУпАП притягнуто посадову особу підприємства на загальну суму 85 грн.
З метою усунення виявлених порушень зафіксованих під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища керівництву МУМА ДП “Укрхімтрансаміак” надано припис щодо його обов’язкового виконання.
 

 

 

 

 

 

 

 

Посилання