В жовтні місяці фахівцями Державної екологічної інспекції у Миколаївської області була закінчена перевірка  Державного підприємства «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП». Основним напрямом діяльності підприємства є проведення ремонту цивільних літаків, авіаційних двигунів та іншого обладнання.

   Підрозділи підприємства розташовано на території Миколаївської області на 2 –ох окремих майданчиках. Так, за адресою м. Миколаїв, вул. Знаменська, 4 знаходиться основна виробнича площадка ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП». Другий майданчик підприємства, а саме базу відпочинку «Сокіл», розташовано за адресою: с. Рибаківка, Березанський район, Миколаївська область.

    В ході проведення заходу з державного нагляду (контролю) зафіксовано наступні порушення.

    У галузі охорони атмосферного повітря:

-     підприємством на 3 од. (д/в 84, 91, 93 (не задіяні у виробничому процесі) установок очистки газів не розроблено відповідні паспорти, чим порушено вимоги ст. 10 закону України «Про охорону атмосферного повітря» та «Правила технічної експлуатації установок очистки газу», що затверджені наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 06.02.2009 року №52.

    Щодо поводження з відходами:

-     для розміщення відходів виробництва підприємство використовує власне звалище відходів. В ході перевірки встановлено, що навколо звалища промислових відходів відсутня відповідна огорожа, що не виключає потрапляння на його територію сторонніх осіб, що є порушенням ст. 34 Закону України «Про відходи».

-     ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» не подається до Держекоінспекції у Миколаївській області щоквартальний звіт по спожитим та відпрацьованим мастилам (оливам), що є порушення ст. 17 Закону України «Про відходи» та п. 6 ПКМУ від 17.12.2012 №1221 «Деякі питання збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив)»

    До адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 79 та статтями 82-1, 82-6 КУпАП було притягнуто відповідальну посадову особу підприємства.

    З метою усунення виявлених порушень зафіксованих під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища керівнику ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» надано припис щодо його обов’язкового виконання.

Посилання