В листопаді, фахівцями Державної екологічної інспекції у Миколаївської області було проведено планову перевірку Державного підприємства «Дослідний завод Інституту імпульсних процесів і технологій Національної академії наук України» (далі – ДП «ДЗІІПТ НАН України»).

Основним напрямом діяльності підприємства є виробництво машин і устаткування для металургії. Кількість працюючого персоналу станом на час проведення заходу складає 10 чол.

Об’єктами ДП «ДЗІІПТ НАН України» на території міста Миколаєва та Миколаївської області є:

1) основне виробництво (завод), за адресою м. Миколаїв, вул. Чкалова, 197;

2) база відпочинку «Наука» (Миколаївська обл., Березанський район,       с. Коблеве, просп. Курортний, 51-В);

3)житловий будинок (м. Миколаїв, просп. Миру, 21-Б).

В ході здійснення планового заходу з державного нагляду (контролю) встановлено, що на підприємстві не заведено та відповідно не ведеться журнал обліку відходів та пакувальних матеріалів і тари за встановлено формою №1-ВТ, що є порушенням ст. 17 Закону України «Про відходи» та наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 07.07.2008 №342 «Про затвердження типової форми первинної облікової документації №1-ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари» та Інструкції щодо її заповнення» зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.09.2008 за №824/15515.

До адміністративної відповідальності за ст. 82-1КУпАП було притягнуто одну посадову особу підприємства.

З метою усунення виявлених порушень зафіксованих під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища керівнику ДП «ДЗІІПТ НАН України» надано припис щодо його обов’язкового виконання.

Посилання