В листопаді поточного року Державною екологічною інспекцією у Миколаївській області було  проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ПАТ «Коблево».

Публічне акціонерне товариство «Коблево» спеціалізується на переробці винограду та виробництві з нього вин. Підприємство класифікується як винний завод.

Під час перевірки в ході проведення лабораторних вимірювань вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах стаціонарних джерел паливовикористовуючого обладнання виявлено перевищення дозволених нормативів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря по оксиду вуглецю, чим порушено ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Також під час проведення планового заходу з державного нагляду (контролю) підприємства встановлено, що під час експлуатації технічного обладнання та транспортних засобів ПАТ «Коблево» обумовлює визнання його, в розумінні п.7 розділу 2 Порядку збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив), затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2012 №1221, споживачем мастил (олив) – суб’єктом господарювання, внаслідок діяльності якого утворюються відпрацьовані мастила (оливи). Станом на час перевірки зафіксовано, що товариством не подається до Держекоінспекції у Миколаївській області щоквартальний звіт по спожитим та відпрацьованим мастилам (оливам), що виникають в процесі господарської діяльності, що є порушенням п.6 Постанови КМУ від 17.12.2012  №1221 «Деякі питання збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив)».За виявлені правопорушення відповідальну особу ПАТ «Коблево» притягнуто до адміністративної відповідальності за  ст.ст. 82-1 та ч.1 ст. 78 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Підприємству надано припис щодо усунення виявлених недоліків.

Посилання