В рамках розгляду звернення, що надійшло на адресу Державної екологічної інспекції у Миколаївській області проведено заходи державного контролю щодо фактів незаконної зрізки зелених насаджень у м. Миколаєві в сквері по вул. Троїцька.
В ході проведення держконтролю держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища виявлено факт незаконного пошкодження невідомими особами зелених насаджень до ступеня неприпинення росту різного породного складу в кількості 45 одиниць, що є порушенням п. 4.2 «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», затверджених Наказам Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 за № 105 та зареєстрованих в Мін’юсті 27.07.2006 за № 880/12754, ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 40 Закону України «Про рослинний світ». Загальний розмір шкоди, завданої внаслідок пошкодження зелених насаджень породи «Тополя», «Акація» та «Каштан» складає 61 975 грн.
Матеріали справи  направлено до ГУ Національної поліції у Миколаївській області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності. 

Посилання