На адресу Державної екологічної інспекції у Миколаївській області регулярно надходять звернення мешканців міста та області щодо розміщення стихійних сміттєзвалищ. Держекоінспекцією в межах своєї компетенції постійно розглядаються заяви про наявні (виявлені) стихійні (несанкціоновані) місця розміщення відходів згідно даних, зазначених на електронному сервісі Мінприроди «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ».
Інтерактивна мапа надає можливість громадянам надіслати звернення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ. Мінприроди забезпечує оперативне надходження такої інформації до місцевих органів влади, які відповідають за їх своєчасну ліквідацію.
За результатами розгляду заяв фахівцями держекоінспекції надаються приписи на адреси голів міських та районних адміністрацій, селищних та сільських рад щодо вжиття відповідних заходів. В разі невиконання даного припису винні посадові особи притягуються до адміністративної відповідальності згідно з діючим законодавством.  З початку поточного року на адресу держекоінспекції надішло та розглянуто 22 звернення фізичних осіб щодо несанкціонованих сміттєзвалищ на території м. Миколаєва, Новоодеського, Арбузинського та Снігурівського району. Районним адміністраціям надано приписи, які належать до обов’язкового виконання. 

Посилання