Екологічний лекторій «Повітря. Дихання. Життя»

28 березня 2018 року в приміщенні Міського центру екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу № 2 ЦБС для дорослих м. Миколаєва відбувся Екологічний лекторій на тему: «Повітря. Дихання. Життя».

В заході взяли участь представники Миколаївського обласного центру з гідрометеорології, Миколаївського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров`я України, Миколаївського науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації, вищих навчальних закладів, засобів масової інформації та громадських організацій. В лекції прийняла участь, як доповідач, начальник відділу інструментально-лабораторного контролю – Кабашна Наталія Анатоліївна.

В ході інформаційного заходу були висвітлені питання про: здійснення державного контролю за дотриманням вимог Українського законодавства у сфері охорони атмосферного повітря; рівень забруднення атмосферного повітря в м. Миколаїв за минулий рік та сьогодні; про результати моніторингу атмосферного повітря Миколаївської області в 2017 році; вимоги Технічного регламенту до товарів дитячого вжитку.

З метою ознайомлення з методами спостереження та вимірювання забруднення атмосферного повітря заслухали інформацію яким чином проходить контроль за дотриманням природоохоронного законодавства. Для моніторингу та прогнозування були надані данні вимірювань забруднення атмосферного повітря в різних районах м. Миколаєва (за 2017-2018рр). Також, присутніх ознайомили як правильно провести процес демеркуризації (видалення ртуті) в побутових умовах і що потрібно обов'язково замовити замір парів ртуті у відповідній службі. Була надана інформація про вимоги Технічного регламенту до товарів дитячого вжитку, та що необхідно знати, та на які критерії потрібно звертати увагу, вибираючи товари для дітей.

                                                

Посилання