Увага !!! Операція «Нерест – 2018»

Державна екологічна інспекція у Миколаївській області повідомляє, що з 5 квітня 2018 року стартувала нерестова заборона на лов (добування) водних біоресурсів на період нересту риби і відкладання ікри, та розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах, що знаходяться на території Миколаївської області (любительське, спортивне  та промислове рибальство).

Крім того, під час нерестової заборони на лов риби та інших водних біоресурсів заборонено проведення у рибогосподарських водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, що можуть негативно вплинути на нерестову міграцію та нерест водних біоресурсів; пересування будь-яких плавзасобів на нерестовищах, за винятком транзитного переходу і проходу фарватером, виконання робіт по встановленню бакенів, у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.), та суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

З метою посилення державного нагляду (контролю) за  станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів під час заборони на лов риби та інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Миколаївської області державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища сумісно з органами ГУ Національної поліції в Миколаївський області, громадськими  інспекторами  з  ОНПС, представниками громадських організацій та засобів масової інформації  на  період  весняно-літньої  заборони  створюються  оперативні  рейдові  групи  для  боротьби  з  браконьєрством.

Звертаємо Вашу увагу, що Порушення правил любительського і спортивного рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 170 грн., за грубе порушення– від 340 до 680грн. Крім штрафу за незаконний вилов правопорушнику нараховується сума компенсації за нанесенні збитки за кожну виловлену рибу, незалежно від її розміру і ваги.

 

Державна екологічна інспекція у Миколаївській області закликає громадян бути відповідальними і дотримуватись Правил рибальства під час нересту, оскільки він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Посилання