Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Миколаївської області на звернення Голови постійної  комісії Миколаївської обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села  здійснено виїзд на місце проведення ремонтних робіт на автомобільній дорозі загального користування Т-15-08 Калинівка-Снігурівка-Березнегувате, в результаті якого встановлено факти пошкодження (вирубки) вздовж дороги дерев невстановленими особами до ступеня припинення росту в кількості 157 од, діаметрами стовбурів у корі  біля шийки кореня від 10 см до 50 см., та до ступеня неприпинення росту в кількості 17 од.,  діаметрами стовбурів у корі  біля шийки кореня від 34 см до 38 см, що є порушенням ст. 69 Лісового Кодексу України.
Розмір шкоди завданої внаслідок незаконного вирубки дерев склав 835 034,60 грн. Розрахунок здійснено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 № 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу».
Для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності матеріали направлено до Головного управління Національної поліції в Миколаївській області. 

Посилання