На заклики Міністерства екології та природних ресурсів України та Миколаївської обласної державної адміністрації колектив Держекоінспекції у Миколаївській області активно долучився до заходів, присвячених Всеукраїнському Дню довкілля, який щороку відзначається у третю суботу квітня.
Так, 20 квітня було організовано масштабний суботник,  під час якого приведено до належного естетичного та санітарного стану будівлю та прилеглу територію Держекоінспекції, прибрано клумби, обкопано та висаджено дерева.
21-24 квітня за участю представників Держекоінспекції в багатьох населених пунктах Миколаївської області відбулися заходи в підтримку Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру», ініційованої Міністерством  екології та природних ресурсів України.
Понад 50 дерев та кущів породи клен, берест, сосна звичайна та шовковиця було висаджено держінспекторами спільно з представниками Національного природного парку «Бузький гард» та Мигіївської сільської ради на території парку «40 років Перемоги», що по вул. Свободи в с. Мигія Первомайського району. Молодими саджанцями ясену, глядиції безколючкової, горіха чорного, бундука дводомного, які були надані ДП «Єланецьке лісове господарство», поповнився і місцевий парк смт. Єланець. Активно долучились до акції учні Веселинівської загальноосвітньої школи №2 та районної гуманітарної гімназії, які за підтримки Веселинівського лісового господарства висадили понад 100 дерев на території смт. Веселиново. Також, завдяки благочинній акції до півтора десятка молодих ялинок з’явилося на території Кавунівської загальноосвітньої школи Арбузинського району. Селищною радою смт. Криве Озеро разом з районним держінспектором організовано висадку 70 дерев породи горіха та 70 лип на території місцевого парку та в інших місцях селища.
Це далеко не повний перелік міст та сіл Миколаївської області, громади яких підхопили ініціативу Міністерства  екології та природних ресурсів України.
Всеукраїнська екологічна акція «Посади дерево миру» має велике значення у підвищенні рівня екологічної свідомості громадян та сприяє об`єднанню мешканців міст та сіл області навколо екологічних проблем сьогодення, пов’язаних з наслідками війни на Сході, розумінню важливості миру задля збереження природних багатств нашої країни.

 

 

Посилання