Державна екологічна інспекція у Миколаївській області 24 травня 2018 року взяла участь в експертній зустрічі з питань обговорення  проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення ефективності здійснення державного нагляду (контролю) в сфері охорони навколишнього середовища)». Тема експертної зустрічі: «Розвиток системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в об’єднаних територіальних громадах». Захід відбувся в приміщенні Миколаївської облдержадміністрації у форматі відео конференції, організованої Командою Підтримки Реформ, за сприяння Мінприроди України та за участі представників  Держекоінспекцій  в областях, управлінь екології та природних ресурсів облдержадміністрацій, громадських рад, науковців та інших експертів.
Метою прийняття Закону є забезпечення створення ефективної державної системи запобігання екологічним правопорушенням і моніторингу стану навколишнього природного середовища, широке залучення громадськості до здійснення нагляду (контролю), утворення єдиного інтегрованого державного органу природоохоронного моніторингу та нагляду – Державної служби охорони довкілля.
 Під час відеоконференції було відмічено, що реформування системи екологічного контролю та моніторингу є тривалим та громіздким процесом, який потребує декількох років. Він передбачає внесення змін до 27 законів та 4 кодексів України, перерозподіл повноважень між органами влади щодо охорони довкілля, прийняття ряду підзаконних нормативних документів, розробки та затвердження методик, набору кадрів, збільшення бюджетного фінансування та одержання міжнародної підтримки.
Переглянути відеоконференцію можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=6pgRhQOOMD4.

Посилання