Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Миколаївської області 09.06.2018 під час здійснення заходів контролю за  станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів у період нерестовової заборони на лов (добування) водних біоресурсів виявлено факти грубого порушення двома громадянами України  правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову.
Так, о 12 год. 40 хв. 09.06.2018 жителі м. Первомайськ за допомогою металевого човна та  трьох рибальських сіток виловили з р. Південний Буг в районі м. Первомайськ рибу в кількості 29 шт., чим порушили п.п. 3.14, 3.15 Правил любительського та спортивного лову та статті 25, 27 Закону України «Про тваринний світ». 
Шкода, заподіяна державі громадянами внаслідок незаконного добування водних живих ресурсів, склала 1,823 тис. грн.
За результатами проведеного заходу на порушників складені протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ознаками частини 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до судових органів для винесення рішення про застосування заходів впливу. Заборонені знаряддя лову та рибу вилучено.
Державна екологічна інспекція у Миколаївській області в черговий  раз закликає громадян бути свідомими та відповідальними, дотримуватись Правил рибальства під час нересту, оскільки він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Посилання