На черговому занятті з професійного навчання, яке відбулося  20 липня п.р., співробітники Держекоінспекції у Миколаївській області покращили свою обізнаність в сфері регулювання взаємовідносин між роботодавцем та представниками трудового колективу.
Навчання провела головний спеціаліст відділу трудових відносин Управління праці Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Решетнікова І.Ю.
На занятті було детально розглянуто порядок укладення та реєстрації колективного договору, права та зобов'язання сторін, що забезпечують  врегулювання виробничих, трудових та соціально-економічних відносин.
Окрему увагу приділено питанню соціальних гарантій, на можливість передбачити у колективному договорі додаткові порівняно з чинним  законодавством і угодами соціально-побутові пільги, наприклад, встановлювати та надавати інші види оплачуваних відпусток (у разі особистого шлюбу або шлюбу дітей, смерті близьких родичів,  ветеранам праці, донорам, батькам, чиї діти йдуть до 1 класу  тощо).
В ході навчання були також висвітлені питання щодо гарантій забезпечення мінімальної заробітної плати.

Посилання