1 серпня п.р. в Миколаївській обласній державній адміністрації за участю Держекоінспекції у Миколаївській області відбулася нарада з питань екологічної ситуації в м. Нова Одеса та Новоодеському районі, що склалася внаслідок недотриманням вимог природоохоронного законодавства окремими підприємствами міста та району.
На нараді було розглянуто проблемні питання в накопиченні твердих побутових відходів та роботи каналізаційних очисних споруд міста.
Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Миколаївській області Заворотня І.К. доповіла про результати здійснення Держекоінспекцією державного нагляду (контролю) за дотриманням субєктами господарювання м. Нова Одеса та Новоодеського району вимог законодавства в сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, а також про вжиті заходи адміністративного впливу до порушників.
За результатами наради було намічено шляхи вирішення наявних екологічних проблем та покращення санітарно-епідеміологічної ситуації міста Нова Одеса та Новоодеського району. Зокрема, доручено в найкоротші терміни провести контрольні аналізи стічних вод, які передаються на міські каналізаційні очисні споруди та розробити план заходів щодо встановлення системи попередньої очистки стоків від промислових підприємств. Також, зобовязано привести у відповідність до вимог чинного законодавства місце накопичення твердих побутових відходів.

Посилання