Під час здійснення планового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Торгово-промислова компанія «БІМС»  Держекоінспекцією у Миколаївській області виявлено факти здійснення підприємством в період з 26.06.2014 по 14.12.2015 виробничої діяльності без Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, що є порушенням статей 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та статті 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».
В ході перевірки було встановлено, що основним джерелом викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на підприємстві є ковбасне виробництво.
Збитки, нанесені навколишньому природному середовищу внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «Торгово-промислова компанія «БІМС», склали за розрахунками інспекції 407,869 тис. грн. Розрахунок проведено відповідно до «Методики розрахунку  розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 10.12.2008 №369 (зі змінами).
З метою отримання відшкодування вказаної суми підприємству направлено претензію.

Посилання