13.08.2018 рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду за справою №814/1167/18 задоволено позов Державної екологічної інспекції у Миколаївській області до Дочірнього підприємства «Костянтинівське монтажне управління» Публічного акціонерного товариства «Теплоенергомонтаж» (Промисловий майданчик, 13А. м. Южноукраїнськ, Миколаївська область) щодо застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді зупинення виконання робіт з експлуатації стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
Підставою для призупинення робіт стали результати перевірок підприємства (планової у грудні 2017 року та позапланової в березні 2018 року), які встановили факт використання об’єктів (пост ручного зварювання металу та углові шліфувальні машини), які не включені до звіту про інвентаризацію джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та здійснюють викиди без відповідного дозволу. При цьому порушуються вимоги статей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
Термін зупинення робіт з експлуатації Дочірнім підприємством «Костянтинівське монтажне управління» Публічного акціонерного товариства «Теплоенергомонтаж» зазначених об’єктів – до отримання суб’єктом господарювання Дозволу на здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, виданого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.
Рішення суду набирає законної сили після закінчення 30-денного строку, передбаченого для подання апеляційної скарги усіма учасниками справи.

Посилання