10 жовтня 2018 року в приміщенні Міського центру екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу № 2 ЦБС для дорослих м. Миколаєва для викладачів та вчителів Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Міським екологічним центром було організовано проведення екологічного лекторію на тему: «Стан водних ресурсів Миколаївщини».
Інформацію щодо водогосподарської ситуації Миколаївської області слухачам лекторію надавали фахівці Південно-Бузького басейнового управління водних ресурсів, Миколаївського обласного центру з гідрометеорології, Миколаївського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров`я України та Державної екологічної інспекції у Миколаївській області.
Начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Миколаївській області Кабашна Наталя Анатоліївна довела до відома присутніх інформацію щодо результатів здійснення державного нагляду за дотриманням вимог законодавства у сфері охорони водних ресурсів за 2017 рік, та про результати контролю за станом водних обєктів Миколаївської області (річокІнгулець, Південний Буг, Інгул, Синюха, Вітовка, Велика Корабельна, лівого притоку Чорного Ташлика; лиманів – Бузький, Дніпро-Бузький.
Поширення достовірної інформації щодо сучасного екологічного стану басейнів річок України та її системний аналіз має на меті залучити до вирішення актуальних проблем забрудненості водних ресурсів якнайбільше коло фахівців з різних галузей та свідому громадськість.

 

 

   

Посилання