Під час проведення планового заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання Новоодеською філією товариства з обмеженою відповідальністю «Фуд Девелопмент» вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів в період з 06.09.2018р. по 18.09.2018р. Держекоіспекцією у Миколаївській області встановлено факт експлуатації суб’єктом господарювання стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу на викиди, чим порушено статті 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
Джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря є енергетичне виробництво: котлоагрегат, паливо – газ; лабораторія (використовується кислота сірчана); зварювальне виробництво (вольфрамові електроди у середовищі аргону).
В результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря Новоодеською філією ТОВ «Фуд Девелопмент» завдано збитків навколишньому природному середовищу в розмірі 40 546,45 грн. Розрахунок виконано згідно «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 10.12.2008р. № 639 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21.01.09 р. за № 48/16064 (зі змінами).
В ході проведення планового заходу були зафіксовані також порушення вимог природоохоронного законодавства в сфері поводження з відходами. До адміністративної відповідальності за ст. 82-1, ч.1 ст. 78 КУпАП притягнуто 7 посадових осіб підприємства. Направлено претензію про відшкодування нарахованих збитків. З метою усунення виявлених порушень керівництву Новоодеської філії ТОВ «Фуд Девелопмент»  надано обов’язковий до виконання припис. 

Посилання