На черговому засіданні постійно комісії Миколаївської обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, яке відбулося 13.11.2018 за участю заступника начальника Державної екологічної інспекції у Миколаївській області Заворотньої І.К., було розглянуто ряд нагальних питань екологічної безпеки на території Миколаївської області.

А саме, обговорено ситуацію, яка склалася в селі Возсіятське Єланецького району внаслідок підняття рівня грунтових вод та підтопленням у зв’язку з цим ряду домоволодінь. Заворотня І.К., зокрема, зазначила, що інспекцією у Миколаївській області будуть надані пропозиції до Державної екологічної інспекції України щодо включення Возсіятської сільської ради  Єланецького району до Переліку органів місцевого самоврядування, які планується перевірити у 2019 році в частині здійснення делегованих їм повноважень в сфері охорони навколишнього природного середовища.

Крім того, на засіданні було піднято питання щодо незаконного видобутку піску на території Коларівської сільської ради Вітовського району, а також розглянуто шляхи вирішення проблем із незаконними вирубками лісових насаджень на території Новобузького району, які особливо гостро стоять на порядку денному.

На комісії обговорювалися також інші важливі питання екологічної безпеки Миколаївської області та прийнято ряд важливих рішень, покликаних покращити екологічну ситуацію на Миколаївщині.

Посилання