Відповідно до наказу Державної екологічної інспекції_України від 03.12.2018 №266 «Про особливості роботи територіальних органів Держекоінспекції, у зв’язку з введенням в дію Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні від 26.11.2018 №2630-V-III» Державною екологічною інспекцією у Миколаївській області 07.12.2018р. проведено навчання та тренування персоналу з питань порядку дій населення в умовах надзвичайних ситуацій та надання домедичної допомоги при надзвичайній ситуації.
Навчання провели викладач навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Толокнов Є. та начальник відділу планування заходів цивільного захисту управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Грицаєнко Ю.
Фахівці Державної служби надзвичайних ситуації навчили персонал інспекції правил поведінки  в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру, надали рекомендації щодо підготовки та проведення екстреної евакуації, розповіли про основні заходи із запобігання можливого терористичного акту та  дії під час перестрілки.
Проведено також практичні заняття з особовим складом інспекції з надання першої медичної допомоги, використання засобів індивідуального протихімічного та протирадіаційного захисту. Працівники інспекції наочно впевнилися, що від швидкості та правильності надання першої медичної допомоги може залежати життя потерпілого. 
Отримані за допомогою миколаївських рятувальників навики будуть корисними як в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру так і в мирному житті.

 

 

Посилання