16 лютого поточного року під час здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Миколаївської області було виявлено трьох громадян, які грубо порушували правила полювання в мисливських угіддях Фермерського господарства «Золота рибка», розташованих на території Підгороднянської селищної ради Первомайського району. Громадяни здійснювали полювання без дозволу на добування мисливських тварин за допомогою вогнепальної мисливської  зброї та з використаням собаки мисливської породи без паспорту, чим порушували вимоги ст. 23 Закону України «Про тваринний світ», ст. 14 «Про мисливське господарство та полювання».
В результаті  незаконного полювання знищено одну особину самки фазана. Згідно розрахунків Інспекції, здійснених на підставі Такс для обчислення розміру відшкодування збитків,  завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України), затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.06.2017 №301/222, розмір завданих збитків склав 2000,0 тис. грн.На порушників складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ознаками частини другої статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а незаконно добута продукція полювання вилучена та передана на зберігання до прийняття судового рішення. Матеріали надіслані до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.
Звертаємо увагу громадян, що відповідно до ст. 23 Закону України «Про тваринний світ», ст. 14 «Про мисливське господарство та полювання», документами, які дають  право  на полювання  є:
-  посвідчення мисливця;
- щорічна контрольна картка обліку добутої  дичини  і  порушень
правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
- дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна
картка,  дозвіл  на  діагностичний  та селекційний відстріл тощо);
- відповідний   дозвіл   на   право  користування  вогнепальною
мисливською  зброєю у разі її використання;
- паспорт  на  собак  мисливських  порід, інших ловчих звірів і
птахів  у  разі  їх використання під час полювання.
      Зазначені документи   мисливець  зобов'язаний  мати  під  час здійснення полювання,  транспортування або  перенесення  продукції полювання   і   пред'являти   їх  на  вимогу  осіб,  уповноважених здійснювати  контроль  у  галузі  мисливського   господарства   та полювання.

Посилання