15.03.2019р. відбулося чергове навчання особового складу Державної екологічної інспекції у Миколаївській області під керівництвом заступника начальника Інспекції Заворотньої І.К.
На навчанні на основі аналізу  результатів контрольно-наглядової діяльності територіального органу за січень-лютий 2019 року визначено ділянки роботи, які потребують покращення та намічено шляхи підвищення ефективності заходів контролю за окремими напрямками державного нагляду.
Крім того, фахівцями Інспекції опрацьовано такі актуальні питання, як:
-         зміни в природоохоронному законодавстві, зокрема розглянуто критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Державною екологічною інспекцією, затверджені постановою КМУ від 06.03.2019 №182;
-           відповідальність за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення;
-          Постанова КМУ від 6 лютого 2019 р. № 106 «Про затвердження Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів»;
-           щодо процедури відбору та транспортування проб вод та ґрунтів;
-           порядок анулювання дозволів на спеціальне водокористування.
Отримані на навчанні знання сприятимуть підвищенню кваліфікації фахівців Державної екологічної інспекції у Миколаївській області та удосконаленню державного нагляду (контролю) в сфері охорони навколишнього природного середовища Миколаївської області в цілому.

Посилання