Державним інспектором з охорони навколишнього середовища  Миколаївської області під час проведення рейдової перевірки на території  лісового захисного насадження, розташованого в межах Врадіївської селищної ради Врадіївського району Миколаївської області, 23.03.2019 було виявлено громадянина, який здійснював незаконну порубку дерев без відповідного дозволу (лісорубного квитка). На місці правопорушення в результаті обстеження встановлено факт спилювання до ступеня припинення росту 8 зеленоростучих та 3 сухостійних дерев породи «Берест».
Шкода, заподіяна державі внаслідок вказаного правопорушення, згідно розрахунку, виконаного на підставі «Такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту» (додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 р. № 665), склала 30,436 тис. грн.
Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками статті 651 КУпАП «Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень» з накладенням штрафу в розмірі 340 грн., та пред’явлено  претензію про відшкодування завданої шкоди в повному обсязі.

Посилання