28 березня в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Миколаївській області І. Заворотня взяла участь в експертній зустрічі з обговорення проекту Концепції реалізації державної політики у сфері промислового забруднення.
Захід відбувся в приміщенні Миколаївської облдержадміністрації у форматі відеоконференції, організованої Командою Підтримки Реформ при Міністерстві екології та природних ресурсів України, за участю представників відповідних підрозділів  облдержадміністрацій, інститутів громадянського суспільства, науковців та інших експертів.
 Тема зустрічі – «Реформування дозвільної системи щодо політики у сфері промислового забруднення».
У межах проведеної дискусії обговорено імплементацію концепції реалізації державної політики у сфері інтегрованого запобігання та контролю промислового забруднення, а саме Директиви 2010/75/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 24 листопада 2010 року  про промислове забруднення (інтегроване запобігання та контроль забруднення).
Реалізація Концепції спрямована на виконання положень Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Єворопейським товариством з атомної енергії  і їхніми державами-членами з іншої сторони.
Запровадження нової дозвільної системи європейського законодавства дасть змогу створити ефективний механізм контролю промислового забруднення, а також зменшити та запобігти  навантаження на навколишнє природне середовище.
  Переглянути відеоконференцію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=lJmlPGYSdDA.

 

Посилання